Senaste inläggen

Av Caroline Ljungdahl - 21 juni 2016 18:38

Denna tårta är gjord på saftiga chokladbottnar fyllda med chokladmousse och dumlefluff. täckt med marsipan och oblat. all dekoration är ätbar, förutom guldbanden och strassen :)


     

Av Caroline Ljungdahl - 8 maj 2016 15:16

En födelsedagstårta för ca 50 personer. Fylld med chokladmousse och apelsinmousse. Täckt med marsipan och strössel, (strassen är inte ätbar.) Översta våningen är glutenfri :)

Av Caroline Ljungdahl - 27 mars 2016 14:28

Låt mig presentera.. den godaste kladdkakan någonsin!     

Okej, kanske inte den godaste enligt alla. Men det är definitivt den godaste jag har smakat på hittils. Med frystorkade hallon, färska jordgubbar och grädde blev det en superhitt för påskaftons fika.

Här har ni receptet för er som vill testa själva!

 

   Ingredienser

  • 150 g Smör/margarin
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1½ dl mandelmjöl,hasselnötsmjöl,kokosmjöl eller rismjöl. Färdiga mixer går också bra!
  • 1 dl kakao
  • ½ msk vaniljsocker (gärna lite äkta vaniljpulver också)
  • 2 krm salt          
  • för något lite extra, rör i lite frystorkade bär eller hackade nötter.

Beskrivning:

smällt smöret, under tiden smöret smällter rör du ihop ägg och socker. Det behöver inte bli vitt eller fluffigt, bara ordentligt ihoprört. Rör i de torra ingredienserna (förutom frystorkade bär om du ska ha det i) i äggsmeten tillsammans med det smällta smöret, låt smeten svalna lite och rör i de frysstorkade bären. Smöra och mjöla formen. En springform på 24cm/diameter fungerar bra. Häll över smeten och baka av i 175grader i ca 25-30 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Tag ut och låt svalna. klar! Servera gärna med färsk frukt och grädde.

 

PS. Om det luktar lite halvbränt/mysko.. men inte har varit i ugnen särskillt länge, oroa er inte.  Det är antagligen bara hallonen som blir varma!


Mjölet påverkar både konsistens och smak, alla fungerar lika bra men det blir olika karaktär på kakan. Så för bästa resultat är att testa sig fram och se vilken man föredrar. Denna gången använde jag rismjöl, vilket passade perfekt!! Jag rörde även i frytorkade hallon för en liten extra touch. Jag hade även i en gnutta äkta vaniljpulver, (ca. en halv tsk) mest för att testa och se om det blev någon skillnad. Det blev supergott!


 

Av Caroline Ljungdahl - 25 mars 2016 21:29

Idag har jag pysslat lite med choklad och mina nya pulverfärger. Jag har köpt en hel del och vdu så himla ivrig för att testa alla, så tur att det påsk!
Pralinerna är gjutna i silikonformar, jag använde vita chokladplättar från odense och en enkel temperering teknik.

Så här gjorde jag.

Smält 2/3 delar av chokladen i en glasskål över vattenbad, när chokladen når 40 grader tar du av den från plattan och rör i resten av chokladen tills den smält. Ställ kastrullen i kallt vatten och Fortsätt röra tills chokladen går ner till 26 grader. lägg tillbaka skälen i det varma vattnet, värm till 28-30 grader (inte på plattan!). Färga och gjut dina lock. Ställ i kyl i några minuter, när de har stelnat fyller du 2/3 delar av locket med fyllningen och häller på mer choklad för att försegla pralinerna. Kyl i ytterligare några minuter, servera!

Av Caroline Ljungdahl - 19 mars 2016 00:19

Ett lite sent inlägg om min senaste tårta.
En prinsesstårta formad som en cowboyhatt, 15 bitar.
En helt vanlig prinsesstårta. hallonsylt,vaniljkräm och grädde. Enda skillnaden är att jag strök upp den med smörkräm innan jag lade på marsipanen så att det ska hålla ordentligt.

Av Caroline Ljungdahl - 4 mars 2016 23:59

En söt tvåvåningstårta fylld med chokladmousse och hallonmousse, spacklad med smörkräm och täckt med marzipan!

För er som är nyfikna, här har ni en kort beskrivning på hur man gör en våningstårta.

Börja med att stryka upp tårtan. Vill du ha raka fina kanter föreslår jag något som stelnar. Tex. Smörkräm eller chokladganach.

Om du ska täcka den, använd något elastiskt som en bra marsipan,sockerpasta eller marsmallowfondant. Se till att ha lite över så att du får fina jämna kanter.

Sugrör som pelare är en enkel och säker teknik. Börja med ett sugrör i mitten. Mät hur långt det är och klipp flera lika långa.
Du behöver fler sugrör ju mer våningar du gör.
För två våningar räcker det med ca. 7 sugrör.

Lägg en tårtbricka som är lika stor eller mindre än den övre tårtan. Och placera den mindre tårtan i mitten på den större . Nu är det bara att dekorera !!

Av Caroline Ljungdahl - 25 januari 2016 14:32

Gårdagens tårta bestod utav chokladbottnar, blåbärssylt,vaniljkräm och blåbärsgrädde. Täckt med vaniljsmörkräm och marsipan. Isen är gjord utav vatten,glukos sirap och socker. Även figurerna är gjorda i marsipan.

Av Caroline Ljungdahl - 15 januari 2016 23:45

Hallå hallå! Då var det dags igen! Godistårtor denna gången.
De är fyllda med mosad banan, vaniljkräm och chokladmousse. Den ena är täckt med Fingers och nonstop. Den andra är täckt med maltesers :)

Presentation


hej jag heter Caroline och älskar att baka! jag är 20 år och är utbildad bagare/konditor. på fritiden ägnar jag min tid år att tillverka lite mer speciella och detaljerade tårtor än vad man får göra på jobbet. du är välkommen att beställa om du är sugen p

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards