Senaste inläggen

Av Caroline Ljungdahl - 10 januari 2015 18:04

 

Av Caroline Ljungdahl - 10 januari 2015 17:55

ljust anslag med mosade hallon blandat med lite socker,vaniljkräm och skivade färska jordgubbar. dekorerad med mmf och marsipan, stelnat socker (is)


vaniljkräm

5dl mjölk

1 vaniljstång

1 1/2 dl strösocker

7 ekologiska äggulor

3/4 dl majsstärkelse

50g mjukt smör


koka upp mjölken med en skuren vaniljstång. skrapa ur lite kärnor först och lägg i. vispa ihop ägg,socker,majsstärkelse tills det blir ett vitt skum. häll övet vätskan och vispa. häll tillbaka till kastrullen och värm tills det tjocknar. rör i smör. kyl




 

Av Caroline Ljungdahl - 10 januari 2015 15:10

 

fyllda med tobleronefluff och chokladfluff


tobleronefluff

180g toblerone

3dlgrädde

smält chokladen i grädden, kyl i ca 6 tim,vispa


chokladfluff

180-200g marabou mjölkchoklad

3dl grädde

smält chokladen i grädde,kyl i ca 6 tim,vispa

Av Caroline Ljungdahl - 10 januari 2015 15:02

fyllda med choklad-apelsinmousse och choklad-blåbärsmousse

   

Av Caroline Ljungdahl - 10 januari 2015 14:54

prinsesstårta formad som Skipper och Dusty från Disneys planes

ljust anslag med hallonsylt,vaniljkräm och grädde

   

Av Caroline Ljungdahl - 10 januari 2015 14:47

chokladtårta fylld med geisha fluff och mjölkchokladfluff, täckt med chokladsockerpasta och vit sockerpasta.


geisha fluff

180g geisha

3dl grädde

värm grädden på spisen, rör ner geishan, rör hela tiden. häll över i skål och låt svalna. ställ in i kylen i ca 6 tim. vispa


mjölkchokladfluff

180-200g marabou mjölkchoklad

3dl grädde

som ovan. värm grädden,rör ner chokladen,kyl,vispa

 

Av Caroline Ljungdahl - 10 januari 2015 14:33

små söta bakelser, perfekt om du inte orkar göra en tårta.

stansa ut runda bitar av ett tunt anslag

kavla marsipan, skär ut smala längder och fäst runt rundeln

spritsa vaniljkräm längs kanten på insidan av marsipanen

lägg en klick hallonsylt i mitten av ''vaniljcirkeln''

spritsa grädde ovanpå men en krusig tyll

dekorera med hallon och choklad

 

Presentation


hej jag heter Caroline och älskar att baka! jag är 20 år och är utbildad bagare/konditor. på fritiden ägnar jag min tid år att tillverka lite mer speciella och detaljerade tårtor än vad man får göra på jobbet. du är välkommen att beställa om du är sugen p

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards