Senaste inläggen

Av Caroline Ljungdahl - 23 april 2015 12:39

Mördeg:
100g socker
200g smör
300g vetemjöl
1/2 ägg

Rör ihop smör och socker, tillsätt mjölet och sedan ägg försiktigt.

Mazarinmassa:
250g Mandelmassa
125g Smör
1,25 dl Ägg

Kör ihop antingen i matberedare eller bakmaskin, det får funkar säkert med elvisp med men det har jag aldrig testat.
Börja med mandelmassan och smör. Hacka smöret i små kuber och lägg i föriktigt så att det inte bli klumpar. Häll i ägg försiktigt. Det kan hända att du inte behöver allt.

Fodra mazarinformarna med mördegen, fyll nästan till toppen med Mazarinmassa. In i ugnen i 180 grader ca 20 min.

Så fort mazarinerna är klara vänder du de upp och ned. Ta av formen. När de svalnat vänder du tillbaka dem och täcker med glasyr.

Glasyr:
2-3 dl Florsocker
Lite lite Vatten
En skvätt Citronsaft
Rör ihop till önskad konsistens, ganska lös men inte allt för rinnig.

Av Caroline Ljungdahl - 23 april 2015 12:20

Denna tårtan är nog en av de enklaste man kan göra, OM man har bra marängbottnar!
Du kan antingen köpa färdiga eller baka egna. Pensla bottnarna med choklad, lägg på grädde och upprepa, stryk upp tårtan med grädde, sikta kakao på toppen och spritsa ut grädde som ett rutmönster. Gör en gräddrosett per bit och täck med choklad på Kanterna och i rosetterna :)

Av Caroline Ljungdahl - 22 april 2015 06:43

Denna fick morfar när han fyllde år! Han som älskar hattar ;)

Av Caroline Ljungdahl - 22 april 2015 06:38

Ja då var det dags för en uppdatering! Igår påbörjade vi ett nytt projekt i specialiseringskursen, ett grupparbete denna gången. Min grupp kom förvånansvärt långt igår, halva tårtan är nästan klar :) denna gången gör vi en trevånings tårta med djurtema. Vårt tema är djur med människokläder, för att skoja till det lite. Så här ser det ut hittills :)

Mina små flodhästbebisar :)

Av Caroline Ljungdahl - 10 april 2015 02:08

Nu är jag med i dr.oetkers tårttävling! Mitt bidrag blir min senaste skapelse, tarzantårtan. Snälla rösta på mig! och varför inte vara med och dela med er av era egna bakverk?

http://cakeitaway.se/caroline-ljungdahl/?fb_action_ids=10205626730603465&fb_action_types=og.shares&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B1019560754738601%5D&action_type_map=%5B%22og.shares%22%5D&action_ref_map=%5B%5D

Av Caroline Ljungdahl - 1 april 2015 23:18

Detta är mitt senaste skolprojekt, hoppas ni ser vad det är för tema? ;)
Vi fick fyra lektioner på oss att göra en tårta med minst ett barn/ungdom på. och Jag gjorde Tarzan som barn :) det var så himla roligt och pilligt! Den är gjord på en dunmie men allt på är ätbart. Marsipan och kristyr.

Av Caroline Ljungdahl - 27 mars 2015 17:12

Idag fick vi en beställning på converse skor-tårta i skolan, jag och Emma satte genast igång och detta blev resultatet!
Två tårtor fyllda med hallonsylt,vaniljkräm och hallonmousse.

Av Caroline Ljungdahl - 3 mars 2015 14:13

jag har aldrig vågat smaka på en cheescake förut för jag tycker att namnet får det att låta så äckligt.. men idag smakade jag på en, det var trots allt jag som hade gjort den så klart jag ska smaka! och den var supergod! väldigt lätt och krämig, inte alls som jag hade tänkt mig. :)

här har ni receptet på denna underbara skapelse! så att ni också får smaka :)

detta blir en stor plåt med hög kant (som på bilden), men det går att dela receptet utan problem. för en 24cm form skulle jag nog dela på tre.

 


recept

400g äggula

600g socker

200g vatten

40g gelatin

1750g cream cheese

1250g vispgrädde


1 paket digestive kex

125g smör


koka upp socker och vatten till en sockerlag. när den när 110c kan du börja vispa äggulan. när sockerlagen når 126c häller du i den i äggulan som fortfarande vispar. smält gelatinet, vispa creamcheesen mjuk, vispa grädden i en annan skål till den får mjuka toppar.

vispa ihop 1/4 av creamcheesen med gelatinet, vispa i resten. rör i 1/4 av grädden, rör i resten.

smällt smör och blanda med krossade kex. häll ut smeten på de krossade kexen som är tryckta mot botten av formen. frys.


glase


500g aprikossylt

166g smak(saft,puré)

16g socker

5-6g pektin


blanda socker med pektin. koka upp sylten med smaken, tillsätt de torra ingredienserna och kyl. sila genom sil eller kör i matberedare. klart.



Presentation


hej jag heter Caroline och älskar att baka! jag är 20 år och är utbildad bagare/konditor. på fritiden ägnar jag min tid år att tillverka lite mer speciella och detaljerade tårtor än vad man får göra på jobbet. du är välkommen att beställa om du är sugen p

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards