Direktlänk till inlägg 25 mars 2016
Idag har jag pysslat lite med choklad och mina nya pulverfärger. Jag har köpt en hel del och vdu så himla ivrig för att testa alla, så tur att det påsk!
Pralinerna är gjutna i silikonformar, jag använde vita chokladplättar från odense och en enkel temperering teknik.
Så här gjorde jag.
Smält 2/3 delar av chokladen i en glasskål över vattenbad, när chokladen når 40 grader tar du av den från plattan och rör i resten av chokladen tills den smält. Ställ kastrullen i kallt vatten och Fortsätt röra tills chokladen går ner till 26 grader. lägg tillbaka skälen i det varma vattnet, värm till 28-30 grader (inte på plattan!). Färga och gjut dina lock. Ställ i kyl i några minuter, när de har stelnat fyller du 2/3 delar av locket med fyllningen och häller på mer choklad för att försegla pralinerna. Kyl i ytterligare några minuter, servera!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|