Senaste inläggen

Av Caroline Ljungdahl - 10 januari 2015 13:50

det kanske inte har något med bakning att göra.. men det är den absolut godaste pajen jag någonsin har ätit!

recept

mördeg:

125g smör/bakmargarin

3dl mjöl

2-3 msk vatten

Fyllning:

2 stora kycklingfiléer

1 msk smör

1/2 tsk salt

1/2 msk svartpeppar (vitpeppar går lika bra, det använde jag)

1 liten purjolök(eller halv stor)

1 röd paprika

1 gul paprika

2 msk smör

2 tsk curry

3 ägg

2 1/2 dl matlagningsgrädde

1-2 tsk kycklingkrydda

1 dl riven ost

Blanda degen snabbt och tryck ut den i formen,lägg den i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200grader. Nagga pajbotten och förgrädda i 10 min.

Hacka kycklingen i småbitar, salta och peppra sen stek, tillsätt paprika och purjulöj. Fräs med curry i smör i några min.

Fyll skalet.

Vispa ägg och grädde med kycklingkryddan, häll det över kycklingen. sprid ost över.

Grädda i den nedre delen av ugnen 200c i 30 min.

 

mat
Av Caroline Ljungdahl - 10 januari 2015 13:46

denna budapestlängden är lite annorlunda. jag har bytt ut manarinerna till hallon och hasselnötterna till kakao. väldigt omtyckt!

 

Av Caroline Ljungdahl - 10 januari 2015 13:43

ckoklad och hallonbiskvier, doppade i vit och ljus ckoklad. något av det godaste som finns!

recept kommer!

det var länge sedan jag gjorde dessa.. nu för tiden ser de lite bättre ut ;)  

Av Caroline Ljungdahl - 10 januari 2015 13:38

cupcakes med creamcheesfrosting, choklad och apelsin. recept kommer  

Av Caroline Ljungdahl - 10 januari 2015 13:23

en av mina bästa vänners pappa fyllde år och han älskar tydligen både dumle och choklad, så det blev en chokladtårta med dumlefluff och mjölkchokladfluff, täckt med sockerpasta.


dumlefluff

3dl grädde

1 påse dumle

värm grädden i en kastrull på spisen, dela dumlen på hälflen och häll i grädden. rör tills dumlen har smällt. grädden får absolut inte koka. häll över vätskan i en skål och låt svalna, ställ den sedan i kylen i ca. 6 tim tills den är helt kyld. ( jag har fuskat och haft den i frysen en stund. funkar utmärkt!) vispa med elvisp till fluff!


mjölkchokladfluff

180g marabou mjölkchoklad

3dl grädde

samma här. värm grädden, smällt chokladen,kyl,vispa 

Av Caroline Ljungdahl - 10 januari 2015 13:15

Mocca tårta

 


marängbotten fylld och spacklad med moccasmörkräm, chokladkross runt kanten. recept kommer senare.

 

Av Caroline Ljungdahl - 10 januari 2015 13:03

  jag känner att jag är lite sent ute när det gäller att skaffa en bak-blogg.. jag har ju redan bakat så mycket som jag vill visa! så det löser jag genom att lägga upp lite bilder på det jag har gjort hittills (som jag har foton på) och skriver innehåll ev. recept. så uppdaterar jag bloggen med ett steg-för-steg inlägg nästa gång jag bakar. Då blir det Bamse tema :)

Presentation


hej jag heter Caroline och älskar att baka! jag är 20 år och är utbildad bagare/konditor. på fritiden ägnar jag min tid år att tillverka lite mer speciella och detaljerade tårtor än vad man får göra på jobbet. du är välkommen att beställa om du är sugen p

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards