Senaste inläggen

Av Caroline Ljungdahl - 27 februari 2015 13:59

mörk chokladmousse   


ingredienser                                                   

                                                  
                                          

200g mjölk
400g choklad 58%
600g grädde


vispa grädden tills den får mjuka toppar.

Smällt chokladen i mikron, låg watt i korta stunder, ca 50 sekunder,rör, 50 sekunder till.
Sen värmer du  mjölken till lite mer än fingervärme (ca. 40c ). vispa ihop den varma mjölken med chokladen, se till att det inte blir några klumpar eller att fettet inte skingrar sig från vätskan. Nu kan du röra i 1/4 av grädden, rör och upprepa. häll i resten av grädden och rör. häll i portionsglas och kyl. klart! Supergott


 

Av Caroline Ljungdahl - 27 februari 2015 13:50

enkel mjölkchokladmousse 


ingredienser:                                                  

750g grädde                                       



350g choklad


smält chokladen i mikron men 4o sekunders intervaller på låg watt.

vispa grädden på näst högsta växeln med elvisp eller maskin, så att den får ''mjuka toppar''. rör i 1/4 av grädden i chokladen, rör noga men inte för mycket, vi vill ha kvar luften. rör i ytterligare 1/4 av grädden. rör sedan i resten. kyl.



Av Caroline Ljungdahl - 27 februari 2015 13:36

enkel vitchokladmouse


ingredienser:                                                  


                                        
750g grädde                                       


350g choklad


smält chokladen i mikron men 4o sekunders intervaller på låg watt, vit choklad bränns lätt vid.

vispa grädden på näst högsta växeln med elvisp eller maskin, så att den får ''mjuka toppar''. rör i 1/4 av grädden i chokladen, rör noga men inte för mycket, vi vill ha kvar luften. rör i ytterligare 1/4 av grädden. rör sedan i resten. kyl.


Av Caroline Ljungdahl - 26 februari 2015 21:17

En chokladmousse är inte alls svår att göra, denna var lite annorlunda ifrån hur jag brukar göra, men funkar så mycket bättre!

Ingredienser:
1370g mjölk
40g gelatinblad
1750g vit choklad
1875g vispgrädde

börja med att lägga gelatinbladen i blött, i kallt vatten. Smällt chokladen i mikron, låg watt i korta stunder, ca 50 sekunder,rör, 50 sekunder till.
Sen värmer du ca 300g av mjölken till fingervärme.Smällt gelatinbladen försiktigt. vispa ihop den varma mjölken med chokladen, se till att det inte blir några klumpar eller att fettet inte slingrar sig från vätskan. Häll i gelatinet och vispa. Vispa i den kalla mjölken. Nu kan du börja vispa grädden, den ska vara väldigt löst vispad med små mjuka toppar. Rör i 1/4 av grädden i chokladen, 1/4 till, sedan allt. rör inte för mycket, häll upp ca 110g i varje portionsglas och kyl :) klart! Supergott

Av Caroline Ljungdahl - 26 februari 2015 20:48

Helsingfors är en väldigt fin stad! Gamla byggnader,många kyrkor och små parker, vi bor i ett litet hotell mitt i smeten, bara några få minuters gångavstånd till allt! Bio,restaurang,tunnelbana,hämtmat,praktiken.. Allt är i närheten :)
Jag har varit här i nästan 2,5 veckor nu och allt har varit jättebra! Första veckan i skolan lärde jag mig en del klassiker, runeberger,en sorts köttfärspaj och att fläta en korg utav deg :) första veckan på praktiken gjorde jag inte särskilt mycket, det var lov för de flesta här i Helsingfors och jag jobbar på en restaurang vars kunder oftast är på konferens eller affärslunch av olika slag. Så vi har einte så många kunder, 14 en dag ist för 150 som det brukar vara :) men det var helt okej ändå! Jag jobbade med en annan utbytesstudent som hade varit här i fem månader. Jag fick lära mig hur de formar sina bröd och jag fick recept, jag fick se hur deras vardag brukar se ut på ett ungefär, så när jag sen började vecka två, var jag förberedd :) mannen jag jobbar men heter John och kommer från Alaska, han är jättetrevlig och en väldigt bra lärare! Jagar självklart tagit åt mig en del recept och tänker självklart dela med mig av dem, men jag börjar med det som jag har gjort hittills :)

Detta är runeberger, en klassisk mjuk kaka doppas i kontakt och sockerlag, ovanpå är det hallonsylt och fondant :)

Detta är köttfärspajen, stekt köttfärs blandat med kryddor och kokt ägg, inlindat i smördeg. Den var god men på tok för stor för en person (mig) hehe

Detta är ek brödkorg gjord på en vid deg utan jäst, det bruna är samma deg blandad med kakao. Degen vilade i kyl under natten för att v i skulle kunna använde den på morgonen efter :)

Idag gjorde jag bla en vitchoklad mousse med rabarber och jordgubbspuré. Recept kommer!

Av Caroline Ljungdahl - 18 januari 2015 11:07



 

bamse tårta. fylld med hallon och chokladmousse spacklad med hallonsmörkräm och täckt med sockerpasta. beskrivning på hur jag gjorde kommer!

Av Caroline Ljungdahl - 18 januari 2015 10:58

fylld med mosade hallon, vaniljkräm,och färska skivade jordgubbar. täckt med marsmallowfondant och sockerpasta.

 

Presentation


hej jag heter Caroline och älskar att baka! jag är 20 år och är utbildad bagare/konditor. på fritiden ägnar jag min tid år att tillverka lite mer speciella och detaljerade tårtor än vad man får göra på jobbet. du är välkommen att beställa om du är sugen p

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards