Direktlänk till inlägg 27 mars 2016

Den godaste kladdkakan! Glutenfri

Av Caroline Ljungdahl - 27 mars 2016 14:28

Låt mig presentera.. den godaste kladdkakan någonsin!     

Okej, kanske inte den godaste enligt alla. Men det är definitivt den godaste jag har smakat på hittils. Med frystorkade hallon, färska jordgubbar och grädde blev det en superhitt för påskaftons fika.

Här har ni receptet för er som vill testa själva!

 

   Ingredienser

  • 150 g Smör/margarin
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1½ dl mandelmjöl,hasselnötsmjöl,kokosmjöl eller rismjöl. Färdiga mixer går också bra!
  • 1 dl kakao
  • ½ msk vaniljsocker (gärna lite äkta vaniljpulver också)
  • 2 krm salt          
  • för något lite extra, rör i lite frystorkade bär eller hackade nötter.

Beskrivning:

smällt smöret, under tiden smöret smällter rör du ihop ägg och socker. Det behöver inte bli vitt eller fluffigt, bara ordentligt ihoprört. Rör i de torra ingredienserna (förutom frystorkade bär om du ska ha det i) i äggsmeten tillsammans med det smällta smöret, låt smeten svalna lite och rör i de frysstorkade bären. Smöra och mjöla formen. En springform på 24cm/diameter fungerar bra. Häll över smeten och baka av i 175grader i ca 25-30 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Tag ut och låt svalna. klar! Servera gärna med färsk frukt och grädde.

 

PS. Om det luktar lite halvbränt/mysko.. men inte har varit i ugnen särskillt länge, oroa er inte.  Det är antagligen bara hallonen som blir varma!


Mjölet påverkar både konsistens och smak, alla fungerar lika bra men det blir olika karaktär på kakan. Så för bästa resultat är att testa sig fram och se vilken man föredrar. Denna gången använde jag rismjöl, vilket passade perfekt!! Jag rörde även i frytorkade hallon för en liten extra touch. Jag hade även i en gnutta äkta vaniljpulver, (ca. en halv tsk) mest för att testa och se om det blev någon skillnad. Det blev supergott!


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Caroline Ljungdahl - 7 april 2017 11:37

När jag fick i uppgift att göra den här tårtan, googlade jag hur mycket som helst. För att hitta en steg för steg beskrivning eller liknande. Det fanns ingen. Så nu har jag gjort en egen för er andra som en dag kanske kommer behöva en. Steg för...

Av Caroline Ljungdahl - 6 mars 2017 16:55

     

Av Caroline Ljungdahl - 6 mars 2017 16:53

     

Av Caroline Ljungdahl - 31 januari 2017 11:56


Denna tårtan är fylld med chokladmousse, vaniljkräm och grädde. Struken med vaniljsmörkräm och täckt av sockerpasta. Helt nötfri enligt kundens önskemål. Frozen tema med inspiration från en bild som kunden skickat i förväg. ...

Presentation


hej jag heter Caroline och älskar att baka! jag är 20 år och är utbildad bagare/konditor. på fritiden ägnar jag min tid år att tillverka lite mer speciella och detaljerade tårtor än vad man får göra på jobbet. du är välkommen att beställa om du är sugen p

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards