Direktlänk till inlägg 10 januari 2015
ljust anslag med mosade hallon blandat med lite socker,vaniljkräm och skivade färska jordgubbar. dekorerad med mmf och marsipan, stelnat socker (is)
vaniljkräm
5dl mjölk
1 vaniljstång
1 1/2 dl strösocker
7 ekologiska äggulor
3/4 dl majsstärkelse
50g mjukt smör
koka upp mjölken med en skuren vaniljstång. skrapa ur lite kärnor först och lägg i. vispa ihop ägg,socker,majsstärkelse tills det blir ett vitt skum. häll övet vätskan och vispa. häll tillbaka till kastrullen och värm tills det tjocknar. rör i smör. kyl
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|