Direktlänk till inlägg 26 februari 2015

praktiken i Finland

Av Caroline Ljungdahl - 26 februari 2015 20:48

Helsingfors är en väldigt fin stad! Gamla byggnader,många kyrkor och små parker, vi bor i ett litet hotell mitt i smeten, bara några få minuters gångavstånd till allt! Bio,restaurang,tunnelbana,hämtmat,praktiken.. Allt är i närheten :)
Jag har varit här i nästan 2,5 veckor nu och allt har varit jättebra! Första veckan i skolan lärde jag mig en del klassiker, runeberger,en sorts köttfärspaj och att fläta en korg utav deg :) första veckan på praktiken gjorde jag inte särskilt mycket, det var lov för de flesta här i Helsingfors och jag jobbar på en restaurang vars kunder oftast är på konferens eller affärslunch av olika slag. Så vi har einte så många kunder, 14 en dag ist för 150 som det brukar vara :) men det var helt okej ändå! Jag jobbade med en annan utbytesstudent som hade varit här i fem månader. Jag fick lära mig hur de formar sina bröd och jag fick recept, jag fick se hur deras vardag brukar se ut på ett ungefär, så när jag sen började vecka två, var jag förberedd :) mannen jag jobbar men heter John och kommer från Alaska, han är jättetrevlig och en väldigt bra lärare! Jagar självklart tagit åt mig en del recept och tänker självklart dela med mig av dem, men jag börjar med det som jag har gjort hittills :)

Detta är runeberger, en klassisk mjuk kaka doppas i kontakt och sockerlag, ovanpå är det hallonsylt och fondant :)

Detta är köttfärspajen, stekt köttfärs blandat med kryddor och kokt ägg, inlindat i smördeg. Den var god men på tok för stor för en person (mig) hehe

Detta är ek brödkorg gjord på en vid deg utan jäst, det bruna är samma deg blandad med kakao. Degen vilade i kyl under natten för att v i skulle kunna använde den på morgonen efter :)

Idag gjorde jag bla en vitchoklad mousse med rabarber och jordgubbspuré. Recept kommer!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Caroline Ljungdahl - 7 april 2017 11:37

När jag fick i uppgift att göra den här tårtan, googlade jag hur mycket som helst. För att hitta en steg för steg beskrivning eller liknande. Det fanns ingen. Så nu har jag gjort en egen för er andra som en dag kanske kommer behöva en. Steg för...

Av Caroline Ljungdahl - 6 mars 2017 16:55

     

Av Caroline Ljungdahl - 6 mars 2017 16:53

     

Av Caroline Ljungdahl - 31 januari 2017 11:56


Denna tårtan är fylld med chokladmousse, vaniljkräm och grädde. Struken med vaniljsmörkräm och täckt av sockerpasta. Helt nötfri enligt kundens önskemål. Frozen tema med inspiration från en bild som kunden skickat i förväg. ...

Presentation


hej jag heter Caroline och älskar att baka! jag är 20 år och är utbildad bagare/konditor. på fritiden ägnar jag min tid år att tillverka lite mer speciella och detaljerade tårtor än vad man får göra på jobbet. du är välkommen att beställa om du är sugen p

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards