Direktlänk till inlägg 26 februari 2015
Helsingfors är en väldigt fin stad! Gamla byggnader,många kyrkor och små parker, vi bor i ett litet hotell mitt i smeten, bara några få minuters gångavstånd till allt! Bio,restaurang,tunnelbana,hämtmat,praktiken.. Allt är i närheten :)
Jag har varit här i nästan 2,5 veckor nu och allt har varit jättebra! Första veckan i skolan lärde jag mig en del klassiker, runeberger,en sorts köttfärspaj och att fläta en korg utav deg :) första veckan på praktiken gjorde jag inte särskilt mycket, det var lov för de flesta här i Helsingfors och jag jobbar på en restaurang vars kunder oftast är på konferens eller affärslunch av olika slag. Så vi har einte så många kunder, 14 en dag ist för 150 som det brukar vara :) men det var helt okej ändå! Jag jobbade med en annan utbytesstudent som hade varit här i fem månader. Jag fick lära mig hur de formar sina bröd och jag fick recept, jag fick se hur deras vardag brukar se ut på ett ungefär, så när jag sen började vecka två, var jag förberedd :) mannen jag jobbar men heter John och kommer från Alaska, han är jättetrevlig och en väldigt bra lärare! Jagar självklart tagit åt mig en del recept och tänker självklart dela med mig av dem, men jag börjar med det som jag har gjort hittills :)
Detta är runeberger, en klassisk mjuk kaka doppas i kontakt och sockerlag, ovanpå är det hallonsylt och fondant :)
Detta är köttfärspajen, stekt köttfärs blandat med kryddor och kokt ägg, inlindat i smördeg. Den var god men på tok för stor för en person (mig) hehe
Detta är ek brödkorg gjord på en vid deg utan jäst, det bruna är samma deg blandad med kakao. Degen vilade i kyl under natten för att v i skulle kunna använde den på morgonen efter :)
Idag gjorde jag bla en vitchoklad mousse med rabarber och jordgubbspuré. Recept kommer!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 | 27 | 28 |
||||
|