Direktlänk till inlägg 26 februari 2015
En chokladmousse är inte alls svår att göra, denna var lite annorlunda ifrån hur jag brukar göra, men funkar så mycket bättre!
Ingredienser:
1370g mjölk
40g gelatinblad
1750g vit choklad
1875g vispgrädde
börja med att lägga gelatinbladen i blött, i kallt vatten. Smällt chokladen i mikron, låg watt i korta stunder, ca 50 sekunder,rör, 50 sekunder till.
Sen värmer du ca 300g av mjölken till fingervärme.Smällt gelatinbladen försiktigt. vispa ihop den varma mjölken med chokladen, se till att det inte blir några klumpar eller att fettet inte slingrar sig från vätskan. Häll i gelatinet och vispa. Vispa i den kalla mjölken. Nu kan du börja vispa grädden, den ska vara väldigt löst vispad med små mjuka toppar. Rör i 1/4 av grädden i chokladen, 1/4 till, sedan allt. rör inte för mycket, häll upp ca 110g i varje portionsglas och kyl :) klart! Supergott
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 | 27 | 28 |
||||
|