Alla inlägg under januari 2015
prinsesstårta formad som Skipper och Dusty från Disneys planes
ljust anslag med hallonsylt,vaniljkräm och grädde
chokladtårta fylld med geisha fluff och mjölkchokladfluff, täckt med chokladsockerpasta och vit sockerpasta.
geisha fluff
180g geisha
3dl grädde
värm grädden på spisen, rör ner geishan, rör hela tiden. häll över i skål och låt svalna. ställ in i kylen i ca 6 tim. vispa
mjölkchokladfluff
180-200g marabou mjölkchoklad
3dl grädde
som ovan. värm grädden,rör ner chokladen,kyl,vispa
små söta bakelser, perfekt om du inte orkar göra en tårta.
stansa ut runda bitar av ett tunt anslag
kavla marsipan, skär ut smala längder och fäst runt rundeln
spritsa vaniljkräm längs kanten på insidan av marsipanen
lägg en klick hallonsylt i mitten av ''vaniljcirkeln''
spritsa grädde ovanpå men en krusig tyll
dekorera med hallon och choklad
det kanske inte har något med bakning att göra.. men det är den absolut godaste pajen jag någonsin har ätit!
recept
mördeg:
125g smör/bakmargarin
3dl mjöl
2-3 msk vatten
Fyllning:
2 stora kycklingfiléer
1 msk smör
1/2 tsk salt
1/2 msk svartpeppar (vitpeppar går lika bra, det använde jag)
1 liten purjolök(eller halv stor)
1 röd paprika
1 gul paprika
2 msk smör
2 tsk curry
3 ägg
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1-2 tsk kycklingkrydda
1 dl riven ost
Blanda degen snabbt och tryck ut den i formen,lägg den i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200grader. Nagga pajbotten och förgrädda i 10 min.
Hacka kycklingen i småbitar, salta och peppra sen stek, tillsätt paprika och purjulöj. Fräs med curry i smör i några min.
Fyll skalet.
Vispa ägg och grädde med kycklingkryddan, häll det över kycklingen. sprid ost över.
Grädda i den nedre delen av ugnen 200c i 30 min.
denna budapestlängden är lite annorlunda. jag har bytt ut manarinerna till hallon och hasselnötterna till kakao. väldigt omtyckt!
en av mina bästa vänners pappa fyllde år och han älskar tydligen både dumle och choklad, så det blev en chokladtårta med dumlefluff och mjölkchokladfluff, täckt med sockerpasta.
dumlefluff
3dl grädde
1 påse dumle
värm grädden i en kastrull på spisen, dela dumlen på hälflen och häll i grädden. rör tills dumlen har smällt. grädden får absolut inte koka. häll över vätskan i en skål och låt svalna, ställ den sedan i kylen i ca. 6 tim tills den är helt kyld. ( jag har fuskat och haft den i frysen en stund. funkar utmärkt!) vispa med elvisp till fluff!
mjölkchokladfluff
180g marabou mjölkchoklad
3dl grädde
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|